Spring naar content

Aandacht maakt alles beter

Weet je waarom ‘aandacht hebben’ belangrijk is?
Aandacht zegt: ik zie je. Ik erken je. Ik vind je belangrijk.

Voor mij is dit één van de belangrijkste waardes in mijn bedrijf. Of ik nou zzp’ers coach, een website maak, een e-book schrijf of iets nieuws aan het ontwikkelen ben.

Aandacht is een basisbehoefte

Iedereen heeft behoefte aan aandacht. Iedereen wil gezien worden.
Het is onze eerste levensbehoefte. We verlangen ernaar en worden er blij van. We krijgen er moed door en zelfvertrouwen van. Wanneer je niet genoeg aandacht krijgt verpieter je en kun je je niet gezond ontwikkelen.

Wat moet je als zzp’er aandacht geven?

Aandacht is niet alleen voor jou als mens en ondernemer belangrijk, maar ook voor jouw klant en voor jouw product.

  • Aandacht voor je klant betekent dat je hem belangrijk vindt en dat het jou werkelijk uitmaakt hoe het met hem gaat. Het creëert de verbinding die je nodig hebt om iemands vertrouwen te krijgen. Ook in een verkoopgesprek.
    Mensen voelen haarscherp aan of je ze alleen maar iets wilt verkopen of dat je écht wilt dat het beter met hen gaat. Echte aandacht voel je en blijft hangen. Het werkt twee kanten op. Omdat de ander jouw aandacht krijgt, ontstaat er ook ruimte voor jou, wil de ander naar jou luisteren en ook jouw verhaal ontvangen.

    Hoe luister je met aandacht?
    Allereerst door in een gesprek echt ‘aanwezig’ te zijn. Je laat de wereld even alleen uit jou en die ander bestaan. En dan door goed te kijken en goed te luisteren. Door vragen te stellen en door te checken of je wat de ander zegt, goed begrepen hebt. Door de ander te bevestigen (bijvoorbeeld door te hummen en te knikken) en ook in je lichaamshouding op de ander afgestemd te zijn.

  • Aandacht voor je dienst of product betekent dat je er tijd, energie en kwaliteit in stopt. Dat je goed nadenkt over wat jouw klant nodig heeft en je dienstverlening daarop afstemt. Dat je niet een mooi verhaal verkoopt, maar dat de inhoud klopt met wat je erover zegt. Dat je zorg besteedt aan ‘de visuele buitenkant’ omdat die voor de ander iets zegt over wie jij bent en hoe jij werkt.
  • Aandacht voor jezelf betekent dat je jezelf serieus neemt en op waarde schat. Dat je jezelf niet voorbijloopt of forceert maar dat je jezelf op tijd de zorg, ontspanning en hulp geeft die je nodig hebt. Dat je jezelf niet overschreeuwt, en weigert een kopie van iemand anders te zijn, maar dat jouw enige focus is om steeds meer jezelf te worden. Dat je wilt blijven leren en ontwikkelen zodat al jouw potentie vrijkomt en jij volledig zichtbaar wordt.

Aandacht maakt ALLES beter

Geef jezelf de aandacht die je nodig hebt.
Geef je klant de aandacht die hij nodig heeft.
Geef je diensten en producten de aandacht die ze nodig hebben.

Je zult zien

Jij wordt er beter van.
Je klant wordt er beter van.
Je diensten en producten worden er beter van.

Laat een reactie achter

Missy-2

Mis nooit meer een blog

Ontvang gratis de Happely Update met blogs, tips, nieuws en aanbiedingen direct in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis downloads

Scroll naar boven