Spring naar content

Dat geld ook altijd…

Heb jij een haat-liefde verhouding met geld? Dan ben je niet de enige.

Het gaat niet om geld

Waarschijnlijk ben je je bedrijf vanuit een ideaal begonnen. Je ‘zag iets voor je’. Je zag hoe jij mensen kon helpen met datgene waar jij goed in bent. En dat dan ook nog op jouw manier. Zonder baas boven je en zonder de regels van het werknemer-zijn kon je voor mekaar krijgen.

Ik vind dat mooi. Ondernemers zijn idealisten. Ze willen iets toevoegen. Iets beter maken.

Daarom werk ik graag met ondernemers. Ik hou van de energie die ze uitstralen, de drive om mensen verder te helpen, de sprankeling in hun ogen wanneer ze me erover vertellen.
Geld staat daarin niet centraal maar de betekenis die ze willen hebben voor het leven van anderen.

Ik geloof daarin. Ik geloof dat je er niet zomaar bent en dat de gaven en talenten die je hebt niet toevallig bij jou zijn terechtgekomen. Ik geloof dat wanneer je in je werk daarbij aansluit je een stukje zinvolheid in je leven vindt. En zinvolheid is belangrijk om gelukkig te zijn.

Het gaat wel om geld

Mensen vanuit je hart kunnen helpen is heerlijk. De ander wordt er blij van en jij ook.
‘Jij op je plek’ is mijn slogan. Wanneer ‘het klopt’ heb je het gevoel dat je lééft. Voluit leven en volop vrucht dragen – dat draagt bij aan je kwaliteit van leven.

Tegelijkertijd heb ik ervaren dat jezelf volledig geven zonder dat je voldoende ontvangt, je beschadigt. Ik weet dat omdat ik dat zelf in mijn beginjaren als ondernemer gedaan heb. Zo’n 25 jaar geleden had ik een hulpverleningspraktijk en kosten mijn gesprekken slechts F 25,- (ik stam nog uit het guldentijdperk 😉 Ik had moeite om rond te komen terwijl mijn cliënten soms 3x per jaar op vakantie gingen.

Weet je waarom ik te weinig geld vroeg?

  • Ik geloofde niet genoeg in mezelf. Ik was wel enthousiast maar had te weinig vertrouwen in mezelf en mijn kwaliteiten;
  • Ik geloofde niet genoeg in mijn expertise. Ik zag de waarde niet van hoe ik mensen hielp. Ik vond het zo normaal en niet bijzonder wat ik gaf dat ik er te weinig voor vroeg;
  • Ik vond dat het niet om geld moest draaien. Ik mocht van mezelf eigenlijk geld niet belangrijk vinden en dacht dat ik dat deed als ik meer geld vroeg;
  • Ik dacht te veel voor mijn klanten. Eigenlijk vond ik het vervelend dat mensen voor mijn hulp moesten betalen. En ik ging ervan uit dat mensen het sowieso te veel zouden vinden en niet zouden willen komen.

Ik kwam te kort omdat ik mezelf te kort deed. Maar ik had het niet door omdat ik het zo fijn vond om mensen te helpen. Het heeft wel even geduurd voor ik daar achter was. Helaas…

Jij hebt geld nodig en je bedrijf heeft geld nodig

  • Het ontvangen van geld voor jouw diensten is belangrijk voor je zelfbeeld, voor je zelfvertrouwen en voor blijvend plezier in je werk en leven.
  • Het is belangrijk om je professioneel te kunnen blijven ontwikkelen. Om investeringen te kunnen doen waardoor jij en je bedrijf groeien en je blijvend mensen van dienst kunt zijn. J

Hoeveel geld jij nodig hebt? Dat mag je zelf weten. Maar zorg alsjeblieft dat je jezelf niet te kort doet.

Vind jij dat hele geldgedoe maar lastig? Zullen we dan samen kijken hoe dat anders kan? Aarzel niet maar neem gewoon even contact op, ik denk graag met je mee.

Laat een reactie achter

Missy-2

Mis nooit meer een blog

Ontvang gratis de Happely Update met blogs, tips, nieuws en aanbiedingen direct in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis downloads

Scroll naar boven