Spring naar content

Grip op 2019

We zijn al weer een paar weken in 2019. Ben jij er zomaar ingerold en gewoon aan de slag gegaan, of heb je de tijd genomen om rustig stil te staan bij dit spiksplinternieuwe jaar en te bedenken wat je wilt?

Geen controle, wel invloed

Ons leven is niet maakbaar. Er gaan ook dit jaar dingen in je leven en werk gebeuren die je niet wilt, die je verdrietig maken en je ideeën en plannen totaal in de war sturen. Er zijn allerlei dingen waar je geen invloed op hebt en die buiten jouw controle liggen.

Je kunt ziek worden, ontslagen worden, partner- en vriendschapsrelaties kunnen verbroken worden. Maar ook onverwachte gebeurtenissen op macro niveau, zoals natuurrampen en dreigingen in onze maatschappij of andere landen kunnen ervoor zorgen dat je leven en werk er ineens heel anders uit komt te zien.

Je hebt wel invloed. Er zijn allerlei dingen die je wel kunt beïnvloeden en die ervoor zorgen dat het goed of niet goed met jou en je werk of bedrijf gaat. Die invloed zit ‘m niet alleen in hoe je op situaties reageert, maar ook of je er überhaupt invloed op uitoefent.

Hoe krijg ik meer grip?

Terug naar 2019. Heb je dit jaar onder controle? Nee. Kun je invloed uitoefenen op wat dit jaar jou brengen gaat? Ja!
Wie weet heb je nog nooit op deze manier naar een nieuw jaar gekeken. Overkomt het jaar je altijd gewoon en zie je wel wat het jou brengt. Daar is niks mis mee. Wanneer je je daar prettig bij voelt en je blij bent met de uitkomsten, hoef je het niet anders te willen.

Knaagt dit toch een beetje en zou je meer grip willen hebben op hoe het met jou en je (al dan niet toekomstige) bedrijf gaat? Begin dan met jezelf de volgende vraag te stellen:

?Wat wil ik ECHT het liefst in 2019 (bereiken)?

Wat is jouw antwoord?

Jouw antwoord vind je niet door heel hard en heel lang na te denken of met jezelf te gaan redeneren. Het is een hartsvraag. Waarom? Omdat in jouw hart alles wat jij echt wilt en echt belangrijk vindt, opgeslagen ligt.

Wanneer je een moment van stilte en rust pakt, ontspant, jezelf deze vraag stelt en je rustig wacht, kan jouw hartsantwoord zomaar komen bovendrijven. Soms zelfs in ‘a split of a second’.

Dan denk je het niet gewoon, je ‘weet‘ het.

Kom je er niet uit?

Wanneer je niet gewend bent op deze manier naar jezelf te luisteren, wordt je er misschien wat gespannen van. Dan kun je jezelf bevragen op een paar verlangens die ik regelmatig in mijn gesprekken hoor:

  • Eigenlijk zou ik weg willen bij mijn baas en gaan doen wat ik het liefste doe;
  • Ik werk wel voor mezelf maar het voelt niet als een bedrijf. Ik heb het gevoel dat ik maar wat aanrommel en daar schaam ik me voor als ik zie hoe andere mensen bezig zijn;
  • Op de één of andere manier werk ik te hard. Ik merk het aan mezelf. Heb te weinig energie voor andere dingen, maar weet eigenlijk niet hoe ik het anders moet doen;
  • Ik heb van alles gelezen over hoe ik mijn praktijk beter kan opzetten, maar ik vind het gewoon eng om die stappen te zetten.

Wanneer jij dit jaar anders wilt insteken dan het afgelopen jaar, dan kun jij dat!

Natuurlijk ben ik super benieuwd of de manier die ik hierboven beschreven hebt voor jou werkt. Wil je dat dan hieronder met mij en de andere lezers delen?

Wanneer je wilt dat ik je help meer invloed uit te oefenen op hoe het met jou als ondernemer en je zaak of praktijk gaat, mail me dan even en leg me je situatie voor. Dan kijk ik of en hoe ik jou kan helpen.

Wanneer jouw hartsantwoord is dat je eigenlijk wel voor jezelf wilt beginnen en dat misschien met mij zou willen verkennen en opzetten, dan ben je welkom voor een (gratis) oriëntatiegesprek. Vul het contactformulier in of mail me even.

Laat een reactie achter

Missy-2

Mis nooit meer een blog

Ontvang gratis de Happely Update met blogs, tips, nieuws en aanbiedingen direct in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis downloads

Scroll naar boven