Spring naar content

Helemaal de weg kwijt

Wandelen helpt

Ik ga regelmatig even wandelen met mezelf. Dat vind mijn hoofd lekker. Mijn lijf ook.
Ik heb het echt nodig zelfs. Het gaat beter met me wanneer ik de tijd neem voor het legen van mijn hoofd. Of voor een beetje reflectie en kauwen op vragen en issues. Of gewoon om lekker even te ontspannen natuurlijk 😉

Tijdens het wandelen kijk ik rond en laat ik de natuur en stilte op me inwerken. Dat geeft rust. En ik krijg bijna altijd weer nieuwe ideeën voor mijn bedrijf of voor mijn klanten. Fijn is dat.

Vanochtend was ik lekker aan het lopen in het bos/hei gebied bij Ede. Liep bewust een onbekend gebied in. Daar hou ik van; zomaar onbekende paadjes pakken en kijken waar je uitkomt. En met mijn geweldige richtingsgevoel en wandelapp-met-gps op zak kan me niets gebeuren.

Onbedoeld verdwaald

En al genietend liep ik straal de verkeerde kant op. Helemaal vertrouwend op mijn geweldige richtingsgevoel…
Blij dat ik GPS had. Anders zou mijn geplande uurtje wandelen uitgemond zijn in een een fikse dagwandeling. Ik wist ook echt niet hoe ik iemand had moeten uitleggen waar ik was. Overal bomen, struiken en hei, zonder bordjes of mensen.

M’n GPS heeft me ‘gered‘. Leidde me over de goede paden zodat ik bij mijn gewenste eindpunt uit kwam. Dat kon niet rechtstreeks, omdat er niet overal paden waren. Dat kostte me dus een paar km extra. (wel fijn voor mijn aantal dagstapjes trouwens ;-))

Waardevolle lessen

Al verder wandelend en mijmerend haalde ik hier een paar mooie lessen uit:

  1. Je kunt helemaal de verkeerde kant op gaan terwijl je denkt dat je goed bezig bent;
  2. Je komt met de goede hulp weer op koers en bereikt dan alsnog je doel;
  3. Wanneer je (onbewust) niet slim bezig bent duurt het langer voordat je je doel bereikt;
  4. Soms moet je inzoomen en soms moet je uitzoomen om iets scherp te kunnen zien.

Deze lessen ga ik met je delen. Lees je mee?
Schrijf je dan direct even in voor mijn blog.

Laat een reactie achter

Missy-2

Mis nooit meer een blog

Ontvang gratis de Happely Update met blogs, tips, nieuws en aanbiedingen direct in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis downloads

Scroll naar boven