Spring naar content

Het moet wel leuk blijven!

Als zzp-er kun je het knap druk hebben en het jezelf knap druk maken. Je werkt in je eentje, dus alles ligt op jouw bordje.
Ook jij hebt waarschijnlijk een chronische waslijst aan ’to do’s’. En alles daarvan is belangrijk.

Te veel te doen in te korte tijd. Herken je dat?
We maken onszelf en elkaar gek met de eisen die we onszelf opleggen. We móeten zoveel.

We móeten zoveel

We moeten opvallen, uitblinken, origineel en creatief zijn. We moeten experts zijn in ons vak, maar ook nog kunnen bloggen en video’s opnemen en genoeg social media posts maken.

We moeten klanten binnenhalen en liefst het beter doen dan de concurrent. We moeten verstand hebben van marketing en sales.

We moeten online ondernemen en een website maken die klanten onweerstaanbaar aantrekt. Veel verdienen en ervoor zorgen dat onze partner en kinderen niet tekort komen.

Geen wonder dat zzp-ers opgebrand raken.
We maken onszelf gek.

Het kan ook anders, maar hoe dan?

Ik geef je 3 tips:

  1. Houd je eigen missie en verlangens goed voor ogen. Wanneer je voor je gevoel in een ‘ratrace’ zit, maak dan opnieuw verbinding met je hart. Daar vind je wat je echt belangrijk vindt in jouw leven. Dat beschermt je tegen te hard werken en dingen te doen die eigenlijk niet bij je passen.

   Mijn neiging is om soms te veel om me heen te kijken naar hoe anderen het doen. Dan wordt ik veeleisend naar mezelf en jaag ik mezelf op. Door regelmatig een rustmoment te pakken kom ik altijd weer bij mezelf en mijn eigen waarden en verlangens uit en help ik mezelf onder de ongezonde druk van ‘moeten’ vandaan te komen.

  2. Plan je werkweek en doelen en routines. Stel elke week één hoofddoel en verdeel die op in concrete taken die je vervolgens inplant. Hou vaste dagen en tijdsblokken aan voor klantwerk, marketing, administratie etc.

   Zo doe ik bijvoorbeeld aan het begin van elke dag een planning/administratie/mail-uurtje. Op die manier ben ik altijd ‘bij’ met mijn mail, hoopt mijn administratie niet op en werk ik aan de dingen die ik die week belangrijk vindt.

  3. Vraag hulp en spar met mensen die je verder kunnen helpen. Mensen willen je helpen wanneer je ze om hulp vraagt. Dus blijf niet worstelen met iets wat je eigenlijk gewoon te moeilijk vindt en je te veel energie kost. Ook kunnen anderen je op blinde vlekken wijzen en je nieuwe ideeën aanreiken waardoor je met meer plezier en resultaat werkt.

   Ik vind het heerlijk om samen te werken, te sparren en mensen in te schakelen die me dingen uit handen nemen. Zo werk ik effectiever en hou ik focus op de dingen die ik goed kan, en lekt er minder tijd en energie weg.

Je bent zzp’er geworden omdat je een droom had en de vrijheid zocht om dingen op je eigen manier te doen en met de mensen te werken waar jij hart voor hebt. Zorg dat je niet je plezier verliest!

Zou het jou helpen om een keertje te sparren over jezelf en/of je zaak of praktijk? Je bent van harte welkom; meld je even aan en ik mail je voor een afspraak.

Gepubliceerd in

Laat een reactie achter

Missy-2

Mis nooit meer een blog

Ontvang gratis de Happely Update met blogs, tips, nieuws en aanbiedingen direct in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis downloads

Scroll naar boven