Spring naar content

Hoe goed is jouw website?

Als je dit leest en je hebt al een eigen zaak of praktijk, dan heb je als het goed is al een website. Je hebt er zelf één gemaakt of hem laten maken door een vriend, via een online aanbieding of -programma of een webbouwer.

Maar weet jij zeker dat je een goede website hebt?

Wat een goede website doet

Wanneer je niet weet waar een goede website aan moet voldoen, weet je ook niet of je eigen website goed (genoeg) is.
De meeste mensen weten wel wat er ongeveer op een website moet staan. Je hebt een homepagina, een dienstenpagina, een pagina over jezelf en een contactpagina. Met op die pagina’s informatie. En als die duidelijk is (wanneer je zelf snapt wat er staat) is het goed.

Maar helaas. Een website moet méér doen dan alleen informatie geven. Hij moet mensen ook raken en in beweging zetten. Hij moet de juiste mensen aantrekken en hen geïnteresseerd maken om jou daadwerkelijk in te huren.

Door onwetendheid worden veel websites te snel en met te weinig kwaliteit ‘in elkaar gezet’. En dan zit je met een website die er op z’n hoogst best aardig uit ziet, maar die niet voor jou werkt, jou niet versterkt en geen bezoekers trekt. Laat staan voor klanten zorgt.

Een website is als een huis

Even een vergelijking. Wanneer je een huis wilt bouwen of laten bouwen begin je niet zomaar met bouwen. Je vraagt je eerst af wat voor huis je eigenlijk wilt en nodig hebt, waar welke ruimte moet komen en hoe die er precies uit moeten zien. Waar de stopcontacten moeten komen en welke voorzieningen je er allemaal nodig hebt.

Jij wilt er met plezier wonen maar je wilt ook dat andere mensen zich er prettig voelen. Het is essentieel dat mensen je huis kunnen vinden en je een voordeur hebt. Het is wel zo gastvrij wanneer je enige wc niet op zolder zit of de woonkamer onbereikbaar onder de grond.  Het is fijn wanneer je huis veilig is, je verlichting hebt en je bezoek niet verdwaalt.

Je website is het online huis van jouw zaak of praktijk. Alleen wanneer mensen je website kunnen vinden kunnen ze op bezoek komen. Wanneer wat ze zien interessant is en ze kunnen vinden wat ze zoeken, blijven ze hangen en gaan ze rondneuzen. Wanneer ze zichzelf herkennen in wat ze zien en lezen, word jij interessant om te volgen, onthouden ze je naam en komen ze nog eens terug. Wanneer ze ervan overtuigd zijn dat jij hen kunt helpen, nemen ze contact met je op.

Achter een goede website zit een plan

Je kunt niet een goede website maken wanneer je eigenlijk geen idee hebt wat jij nodig hebt en wat je bezoeker nodig heeft.
Ik merk dat veel mensen het maken van hun website onderschatten. Gewoon omdat ze eigenlijk niet weten wat ze aan het doen zijn. En dat is logisch: wanneer je een eigen zaak of praktijk hebt, betekent dat niet dat je dus ook weet wat jouw website nodig heeft en hoe je die maakt.

Hoe ik jou kan helpen met je website – gratis en betaald

Ik help zzp-ers hun zaak of praktijk goed op te zetten. Daar hoort een goede website bij. Daarom ben ik op dit moment bezig een (gratis) handout te maken zodat je weet waar je aan begint en waar je op moet letten. Zodat je voorbereid ben en je inzicht en overzicht hebt.
Wil je weten wanneer deze gratis handout beschikbaar is, schrijf je dan op deze pagina even in voor de Happely Update.

Maar misschien heb je al een website maar heb je je nooit afgevraagd of hij wel voldoet. Of je denkt dat hij wel goed is maar het aantal bezoekers valt tegen. Of je krijgt er eigenlijk helemaal geen klanten door.

Speciaal voor jou heb ik de website check ontwikkeld. Hierin loop ik jouw website na op alles wat belangrijk is. Zodat je zeker weet dat je niets mist. Je weet dan hoe jouw website eraan toe is en wat je kunt doen om ‘m te verbeteren en te versterken.

Een goede website werkt 24/7 voor jou. En zorgt voor meer (terugkerende) bezoekers en meer klanten. En dus een groter bereik, meer werkplezier en meer inkomen. Een goede website is onmisbaar!

Gepubliceerd in , ,

Laat een reactie achter

Missy-2

Mis nooit meer een blog

Ontvang gratis de Happely Update met blogs, tips, nieuws en aanbiedingen direct in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis downloads

Scroll naar boven