Spring naar content

Hoe jij (meer) succesvol wordt

Ik denk dat jij graag succesvol wilt zijn. Misschien gebruik je liever niet dit woord omdat het bij jou negatieve associaties oproept als ‘rijk willen worden’ of ‘jezelf heel wat vinden’, maar dat maakt nu even niet uit. Ik weet zeker dat je niet wilt mislukken. Je wilt trots zijn op je bedrijf en iets betekenen voor mensen, genoeg klanten hebben en daarmee genoeg geld op je bankrekening. Anders was je niet voor jezelf begonnen.

Twee factoren voor jouw succes

Óf jij slaagt als ondernemer hangt van allerlei factoren af. Erg fijn is dat je op verschillende daarvan invloed hebt. Ik noem er 2:

 1. Weten WAT je wilt bereiken en HOE
  Wanneer je niet helder hebt waar je heen wilt, ga je ook nergens heen. Dan kun je wel druk zijn met van alles, maar zal het uiteindelijk niet fijn voelen en zul je teleurgesteld zijn over je resultaten.

  Wanneer je wél een doel hebt ben je er nog niet. Je kunt het doel namelijk zo vaag formuleren dat het niet duidelijk is wanneer je het bereikt. Bijvoorbeeld: je wilt meer klanten. Wat is dan meer? Eén klant of twintig? Omdat het zo vaag is weet je ook niet wat je ervoor moet doen en doe je dus zomaar wat. En eigenlijk maakt het ook niet uit; volgens je vage doel is één klant al goed… Maar ben je dan echt blij?

  Wat ook nog kan is dat je wél een superscherp doel hebt (bijvoorbeeld elke maand 2 nieuwe klanten voor je coachtraject), maar geen duidelijke weg ernaartoe uitzet; je hebt geen strategie, geen tactiek. Ook dan doe je zomaar lukraak wat acties, maar niet genoeg of niet de juiste acties om dat scherpe doel te bereiken. En ook dan kun je teleurgesteld raken en het vertrouwen in jezelf verliezen.

  Hoe zit het bij jou? Heb jij concrete doelen met een duidelijk (actie)plan?

 2. De mate waarin je iets ECHT graag wilt bereiken
  Je kunt iets willen en iets ECHT willen. Wanneer je iets wil, is dat soms eigenlijk niet meer dan een wens – iets wat leuk zou zijn als je het bereikt maar wat ook weer niet écht uit maakt. En omdat het niet echt uitmaakt doe je er ook niet alles aan.

  Wanneer je iets ECHT wil, voel je dat tot in je tenen. Het gevoel wordt zo sterk dat je er een serieus besluit van maakt en jezelf committeert er álles voor te doen wat nodig is. En dan stap je in actie – actie zo lang als nodig is om je doel te bereiken.

  Je bent eerlijk naar jezelf en je zet je excuustruus aan de kant. Je doet het werk en je brengt de (soms pijnlijke) offers die het vraagt. Je geeft niet op als het tegenzit en je schakelt hulp in waar je dat nodig hebt.

  Het is niet leuk om te erkennen, maar soms bereik je niet wat je wilt eenvoudigweg omdat je het niet graag genoeg wilt en/of niet bereid bent ervoor te doen wat nodig is.

  Hoe zit het bij jou? In hoeverre wil jij ECHT slagen als ondernemer? Doe je op dit moment alles wat daarvoor nodig is?

Je kunt het niet alleen

Geloof me, je gaat (meer) succesvol worden, meer klanten krijgen, meer vrucht op je werk zien, wanneer je gaat leren wat jij nog persoonlijk en/of op ondernemersgebied te leren hebt. Het vraagt wat eerlijkheid, doet her en der wat pijn, maar ik weet zeker dat je er zo blij van gaat worden!

In je eentje is dat lastig. Je ziet zelf lang niet altijd wat je nodig hebt, waar jouw valkuilen en blinde vlekken liggen en hóe je dingen kunt veranderen. Blijf dus niet in je eentje maar wat aanmodderen als je niet alleen naar meer succes verlangt maar je bedrijf dat eigenlijk ook gewoon nodig heeft.

Mocht je nou een beetje in de buurt van Ede wonen, dan kun je meedoen met mijn kersverse Groeigroep voor ondernemers, de groep waarin jouw ondernemers skills zullen gaan groeien. Zo’n groep met 5 ondernemers is niet alleen superleuk, maar je zult méér en betere stappen zetten dan je in je eentje voor elkaar krijgt.

In juni 2020 start de eerste groep, daar zijn nog maar een paar plekjes over. In oktober start de tweede groep. Alleen deze groepen draaien nog voor een speciale introductieprijs.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier om er meer over te lezen en – als je zo’n groep eigenlijk wel goed kunt gebruiken – je aan te melden.

Gepubliceerd in ,

Laat een reactie achter

Missy-2

Mis nooit meer een blog

Ontvang gratis de Happely Update met blogs, tips, nieuws en aanbiedingen direct in je mailbox.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis downloads

Scroll naar boven