Spring naar content

Is jouw probleem wel erg genoeg?

Als er één ding zeker is, dan is het dat ondernemen niet ‘vanzelf’ gaat. Je droom verwezenlijken, je bedrijf starten èn levensvatbaar houden vraagt heel wat energie, kennis en vaardigheden. Telkens weer wordt je voor nieuwe uitdagingen geplaatst, kom je nieuwe problemen tegen, wordt je teleurgesteld en wordt je door de praktijk ‘getest’.

Klanten blijken niet bij bosjes bij je aan te kloppen. Je concurrenten blijken het heel goed te doen. Alles wat bij ‘ondernemen’ hoort kan je zwaar vallen, en je thuisfront vraagt zich misschien wel af waar je toch in vredesnaam mee bezig bent.

Soms ben je niet zo slim als je denkt

Wanneer je tegen een klein of groot ding in jezelf of je onderneming aanloopt, gebeurt er vaak iets heel onhandigs

​​Je kunt knalhard tegen iets aanlopen en er tóch niets aan doen. Niet tevreden zijn met hoe het met jou en je onderneming gaat en er tóch niets aan veranderen. Je kunt worstelen en toch blíjven worstelen, ook al heb je daar echt last van.

Waarom doe je dat? Wat houdt je tegen?

 • Het kan zijn dat je niet gelooft dat jij kan veranderen of dat ‘dat lastige ding’ opgelost kan worden;
 • Het kan zijn dat je niet weet hóe je het moet aanpakken;
 • Het kan zijn dat je mind allerlei excuses verzint om er maar niet echt mee bezig te hoeven;
 • Het kan ook zijn dat je er gewoon geen last genoeg van hebt. ’t Hindert je wel maar eigenijk niet erg genoeg om in beweging te komen.

Je hebt vaak een bepaalde hoeveelheid ‘lijdensdruk‘ nodig voor je echt iets gaat veranderen. Bij veel ondernemers komt de motivatie pas wanneer ze ergens te veel last van krijgen.

Zo kun je heel lang doorsukkelen met jezelf en je bedrijf. Reuze jammer!

Dingen zijn vaak eenvoudiger dan je zelf denkt. Alleen jouw eigen hoofd zit je in de weg. Wat je meestal nodig hebt is een ander perspectief, een andere manier van denken of een manier van aanpakken waar je zelf gewoon niet op kon komen.

Wat is jouw probleem?

Waar heb jij last van maar doe je toch niets aan? En wat houdt je tegen om het nu aan te pakken?

 • Krijg je niet genoeg klanten? Weet je niet hoe je jezelf moet laten zien?
 • Glipt de tijd door je vingers en vraag je je af waar je nou zo druk mee bent?
 • Heb je moeite je werkweek te plannen en de dingen te doen waarvan je weet dat ze belangrijk zijn maar die je toch uitstelt?
 • Vind je het heerlijk om mensen te helpen maar worstel je met het ‘ondernemersstuk”?
 • Weet je niet hoe je ervoor zorgt dat meer mensen je website bezoeken?

Ga jij je probleem oplossen?

Wat wil je, wil je er echt mee blijven zitten of wil je het (eindelijk) gaan aanpakken? 

 • Wat helpt is om eerst eens te bedenken wat ‘ermee blijven zitten’ je eigenlijk kost aan tijd, energie, zelfvertrouwen, omzet en klanten;
 • Bedenk vervolgens wat ‘het aanpakken’ je op diezelfde gebieden oplevert;
 • Kies dan waar je écht voor wilt gaan. Wanneer je besloten hebt jezelf te gaan helpen en je blijer met jezelf en je bedrijf wilt worden, bedenk dan wát je hiervoor nodig hebt en hóe je dat concreet gaat aanpakken. 

Hou jezelf niet klein, onwetend of voor de gek. Doe dát waarvan je weet dat het voor je gaat werken. Iets oplossen is zoveel fijner en maakt het ondernemen zoveel leuker dan telkens weer tegen hetzelfde aanlopen!

Krijg financiële hulp van de Startversneller

Wist je al dat ik als ondernemerscoach bij de Startversneller ben aangesloten? Wanneer je < 5 jaar een onderneming hebt en in de provincie Gelderland of Overijssel woont, kun je een een bedrag van € 1000,- krijgen om mij als coach in te schakelen. Hoe tof is dat!
Op hun site kun je er alles over lezen. Mijn profiel vind je hier: https://www.destartversneller.nl/coaches/yvonne-jansen/

Gepubliceerd in

Laat een reactie achter

Missy-2

Mis nooit meer een blog

Ontvang gratis de Happely Update met blogs, tips, nieuws en aanbiedingen direct in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis downloads

Scroll naar boven