Spring naar content

Kom in beweging!

Soms kun je als ondernemer jezelf zó in de weg zitten. Dan baal je dat je iets wat eigenlijk heel belangrijk is, nog (steeds) niet kunt. En dat vind je dan ook nog eens stom van jezelf. 
Je kunt er zelfs zo van balen dat je er juist niets aan doet… En dat je dus niets leert. En daar voel je je dan weer schuldig over natuurlijk. En dat leidt weer tot…. 

Iedereen is nog wel ergens niet goed in

Gewoon omdat je het nog nooit hebt geleerd of nog nooit hebt gedaan. In elke fase van je bedrijf komen er weer nieuwe dingen op je pad en heb je nieuwe dingen te leren. Denk niet dat ‘al die andere ondernemers’ alles al kunnen. Dat is gewoon niet zo. Al komt het soms misschien vanaf de buitenkant wel zo over.

Start gewoon waar je bent, dan kom je het snelste vooruit. En ben je over een poosje niet meer waar je nu zit 🙂

Wat is op dit moment jouw belangrijkste groeiuitdaging?

Misschien één van onderstaande dingen?

  • Ben je nog niet zo goed in verkopen? Geen punt. De enige vraag is wat jij kunt doen om beter te worden in verkopen. Wat heb je nodig en wie heb je nodig?
  • Ben je nog niet zo goed in jezelf (offline of online) presenteren? Geen punt. De enige vraag is wat jij kunt doen om beter te worden in jezelf presenteren. Wat heb je nodig en wie heb je nodig?
  • Ben je nog niet zo goed in het managen van je tijd en prioriteiten? Geen punt. De enige vraag is wat jij kunt doen om beter te worden in het managen van je tijd en prioriteiten. Wat heb je nodig en wie hebt je nodig?

Accepteer waar je nu bent en bedenk waar je naartoe wilt. En ga dan rustig maar wel vastbesloten op weg.

Blijf niet zitten maar kom in beweging

  • Wanneer je echt een workshop wilt leren geven, gá dan een workshop geven;
  • Wanneer je echt wilt groeien in verkopen, gá dan verkopen;
  • Wanneer je echt wilt leren spreken, gá dan ergens spreken.

Ga het dóen. Plan het, regel het, leg jezelf vast, maak dat commitment. Onderweg ernaartoe leer je alles wat je ervoor nodig hebt.

Wat houdt je tegen?

Je hoofd zal je allerlei bezwaren en excuses aanreiken, daar kun je zeker van zijn:

  • Ik ben er nog niet klaar voor;
  • Ik weet nog niet genoeg;
  • Ik ben bang om het te doen.

Die stemmen zullen er zijn maar je hóeft ze niet te volgen. Wanneer je iets spannend vindt en het tóch doet ga je groeien. En met jou je bedrijf.

Wanneer je besluit dat je die workshop gaat geven, je diensten gaat verkopen, ergens gaat spreken, en gewoon op weg gaat… dan worden je hersenen wakker. Dan ga je de weg ernaartoe uitstippelen. Ga je je verdiepen in wat je nodig hebt. Zie je ineens kansen. Gaat de adrenaline stromen. Krijg je moed.

En dán ga je groeien. En kun je zomaar fantastische workshops leren geven, kun je steeds beter je diensten verkopen en kun je een spreker worden die impact heeft.

Waar wil jij echt in groeien? Wat ga je daarvoor doen? Durf je daar vandaag een commitment in te maken?

Gepubliceerd in

Laat een reactie achter

Missy-2

Mis nooit meer een blog

Ontvang gratis de Happely Update met blogs, tips, nieuws en aanbiedingen direct in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis downloads

Scroll naar boven