Spring naar content

Past het nog?

Ik heb sinds kort nieuwe wandelschoenen ?Ze zijn super licht, soepel en comfortabel. Als ik er op loop voelen ze meer een onderdeel van mijn lichaam dan als schoenen. Ze horen gewoon bij me.

Je krijgt klachten wanneer iets niet meer past

Ik heb jaren gelopen op mijn oude wandelschoenen. Op een gegeven moment kreeg ik lichamelijke klachten (pijn in mijn rug en heupen) en kon ik steeds minder ver lopen. Heel vervelend en beperkend. Ik legde alleen niet het verband met mijn wandelschoenen…
Een vriendin legde dat verband wel en wees me op een ander type wandelschoen. Dat klonk hoopvol, dus hup naar een goede winkel en daar van alles gepast tot ik de schoen vond die echt bij mijn voet paste. En wauw, wat een verschil! De lichamelijke klachten die ik had met mijn oude wandelschoenen heb ik niet meer. Ik had ’the perfect match’ tussen mijn lijf en een wandelschoen gevonden ?

Net zoals mijn schoen paste mijn werk niet meer

Hetzelfde geldt voor mijn werk. Ik heb ruim 20 jaar als psycholoog een eigen hulpverleningspraktijk gehad. Totdat het steeds meer begon te ‘schuren‘ en ik dat aan mezelf merkte; ik kreeg er niet meer zo’n energie van, ik begon tegen dingen op te zien en miste plezier. Werken in mijn eigen praktijk werd steeds meer een opgave.

Wat er aan de hand was, was eenvoudig: het paste gewoon niet meer. Door de jaren heen was ik veranderd. Mijn belangstelling was veranderd. Ik had behoefte aan andere dingen en wilde werken met andere eigenschappen en kwaliteiten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Toen ben ik me toe gaan leggen op coaching en heb ik me daarnaast ontwikkeld als website bouwer. Heel leuk, en tóch, het paste niet perfect. Ik miste nog steeds iets.

Werk dat 100% matcht met wie ik ben⠀⠀⠀⠀

Dus ben ik verder gegaan mezelf te onderzoeken. Ben ik verder gaan praten, verkennen, voelen en denken. Daardoor ben ik uitgekomen bij ‘mijn perfect match‘: zzp-ers helpen hun eigen zaak of praktijk te starten en/of uit te bouwen.
Hierin komt voor  mij alles samen en alles wat ik ooit gedaan heb zie ik terug. Ik kan doen wat ik leuk vindt, met wie ik dat leuk vindt en kan combineren wat ik goed kan en wat voor de zzp-ers die ik help een fijne combinatie blijkt te zijn. Het resultaat: ik voel ik me als een blije vis in het water ?En ik kan het beste van mezelf geven aan de mensen die het meeste bij mij passen.

Hoe zit het bij jou? Is er een 100% match?

Hoe goed is het om je regelmatig af te vragen: Past het nog?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
?Past jouw baan nog?
?Past wat je doet in je eigen zaak of praktijk nog?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wanneer het ‘past’ voelt je werk als je fijnste schoenen, het hóórt gewoon bij je.
Wanneer het eigenlijk niet meer ‘past’ gaat het schuren en krijg je klachten. Je voelt te veel druk, je voelt je niet ‘vrij’, je hebt niet meer zo’n plezier in wat je doet en er lekt energie weg.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Past wát je doet en hóe je het doet nog bij jou?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zou je het fijn vinden om er eens met iemand ‘van buiten’ over te sparren? Ik kan je helpen om alles op een rijtje te krijgen zodat je kunt bepalen welke kant je op wilt. En, je kunt eerst gratis kennismaken om te kijken of het klikt.

Laat een reactie achter

Missy-2

Mis nooit meer een blog

Ontvang gratis de Happely Update met blogs, tips, nieuws en aanbiedingen direct in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis downloads

Scroll naar boven