Spring naar content

Werk waarvoor je gemaakt bent

Ken je het gevoel dat je het werk doet waarvoor je gemaakt bent? Dat het precies klopt? Dat je helemaal op je plek bent en er zo’n beetje alles uitkomt wat erin zit? Dat je bij een klant bijna zit te stuiteren omdat je helemaal happy bent met wat je op dat moment aan het doen bent?

Ik had het de afgelopen weken een paar keer. In coachgesprekken met totaal verschillende ondernemers met totaal verschillende bedrijven barste ik bijna uit mijn velletje van geluk. Dat zijn de momenten dat ik het gevoel heb “dit is waarvoor ik gemaakt ben”.

Ik hoop , dat je dit gevoel kent en het ook met een zekere regelmaat ervaart. Het betekent dat wat je met je bedrijf doet en hoe je het doet, klopt met wie je bent en met wat je het beste kunt.

Wanneer het niet (meer) klopt

Wanneer je dit gevoel niet (meer) herkent, is het goed om daar eens even bij stil te staan. Om te onderzoeken hoe het kan dat je niet meer het gevoel hebt dat je het beste uit jezelf haalt en het beste van jezelf aan klanten geeft.

  • Het kan zijn dat het tijd is om verder te gaan. Tijd om afscheid te nemen van wat je nu doet en iets nieuws te gaan doen. Wanneer je huidige bedrijf je meer energie kost dan oplevert, je tegen dingen begint op te zien, je er niet echt plezier meer in hebt – dan kan stoppen de beste optie zijn.Ik heb dat zelf verschillende keren meegemaakt en meerdere keren het roer omgegooid. Dat ging zeker niet vanzelf en heeft me flink wat gekost. Maar o boy, wat was het het waard.
  • Het kan ook zijn dat de manier waarop je je bedrijf runt of je klanten van dienst bent niet meer bij je klopt. Dan is het zaak om te kijken waar ‘m dat precies in zit. Doe je te veel dingen die eigenlijk niet bij je passen? Werk je voor mensen waar je eigenlijk niet heel blij van wordt? Doe je te veel in je eentje?Wanneer ‘het niet (meer) klopt’ voel je druk, verlies je je motivatie, doe je steeds meer op wilskracht of plichtsgevoel en ga je vaak dingen uitstellen. Gewoon maar doorgaan gaat helaas niet werken, dingen op een rijtje zetten en keuzes maken wel.

Wat kun je doen?

Neem geen genoegen met een bedrijf dat niet (helemaal)
bij je past.
Waarom zou je dat doen? Je bent eigen baas, je kunt werken in en aan het leukste bedrijf dat jij kunt verzinnen 🙂

Dus kijk die energievreters, obstakels en alles wat niet (meer) klopt recht in de ogen. Besluit dat het klaar is. Dat je vanaf nu een bedrijf gaat creëren waar je echt blij van wordt en dat je gaat doen wat daarvoor nodig is.

Een beetje of wat meer hulp daarbij? Ik help je graag. We kunnen eenmalig een keertje sparren of ik kan even een stukje met je oplopen. Mail me gewoon even, dan kijk ik wat ik voor je kan doen.

Werk neemt een belangrijk deel van je leven in. Hoe fijn is het wanneer je bedrijf je plezier, voldoening en zelfvertrouwen geeft. Dat je voelt dat je op je plek zit en jij en jouw gaven en talenten helemaal uit de verf komen. Dat je klanten kunnen genieten van wat jij goed kan.

Ik heb besloten om daarvoor te gaan. Jij?

Krijg financiële hulp van de Startversneller

Wist je al dat ik als ondernemerscoach bij de Startversneller ben aangesloten? Wanneer je < 5 jaar een onderneming hebt en in de provincie Gelderland of Overijssel woont, kun je een een bedrag van € 1000,- krijgen om mij als coach in te schakelen. Hoe tof is dat!
Op hun site kun je er alles over lezen. Mijn profiel vind je hier.

Gepubliceerd in ,

Laat een reactie achter

Missy-2

Mis nooit meer een blog

Ontvang gratis de Happely Update met blogs, tips, nieuws en aanbiedingen direct in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis downloads

Scroll naar boven