Spring naar content

Yvon Wattèl

Op haar plek 🙂

Yvon Wattél-2

Yvon Wattèl

Op haar plek 🙂

Yvon Wattél-2

Yvon Wattèl

Op haar plek 🙂

Yvon Wattél-2

Toen ik na mijn studie psychologie ging werken en aanliep tegen de misstanden in de organisatie, en ook nog overhoop kwam te liggen met mijn baas, besloot ik voor mezelf te beginnen. Gedreven door mijn verlangen mensen te helpen kocht ik een paar stoelen, richte een praktijkruimte in mijn huis in en begon. Geen idee waar ik aan begon, maar ik kreeg een klant en er volgden er steeds meer.

Ik vond het spannend en leuk, behalve: ik verdiende bijna niets. Geld vragen voor mijn gesprekken vond ik moeilijk, ik was bang dat mensen het teveel zouden vinden. Totdat ik iemand hielp die wel 3x per jaar op vakantie ging, en ik moeite had om rond te komen. Toen ging er een belletje rinkelen... en ben ik - ook al vond ik dat spannend - in stapjes mijn tarief gaan verhogen. Ik zag steeds meer dat ik mezelf niet serieus nam en wat ik goed kon, niet op waarde schatte.

Van hulpverlener naar coach

Na ruim 20 jaar was ik het hulpverlenen zat. Er lekte steeds meer energie weg, ik had geen plezier meer in wat ik deed en ik besloot te stoppen. Mijn toenmalige man verdiende genoeg en ik kon de tijd nemen om te ontdekken wat ik dan wel wilde.

Dat werd coaching en mijn droom was om ondernemers te coachen. Ik wilde werken met mensen die - net als ik - iets in de maatschappij wilden veranderen, die het verschil wilden maken, impact wilden hebben.

Maar ja, hoe bereik ik die? Ik was gedreven en er klaar voor, maar had geen idee hoe ik aan klanten moest komen. De tijd was veranderd, er was een hele online wereld bijgekomen en ik vond het spannend om online zichtbaar te zijn. Ik geloofde in mezelf maar ook weer niet.

Van coach naar webbouwer en naar een combi

Ik wilde een website, vond het te duur om iemand daarvoor in te schakelen dus ging dat zelf doen. En als ik iets wil, ga ik er ook helemaal voor, dus ik dompelde me onder in het website leren maken. En vond dat zó leuk, dat een vriendin tegen mij zei: "Yvon, waarom ga je niet websites voor ondernemers maken, iedereen heeft die nodig dus dan kom je vanzelf in contact met ondernemers". Goed idee, gaan we doen. En zo geschiedde.

Ik maakte websites, alleen raakte ook gefrustreerd. Mensen zagen me (terecht) als een webbouwer, maar wat ik eigenlijk wilde was die ondernemer helpen met z'n bedrijf.

Ok, dit werkt niet. Ik wil een coach zijn met websites maken als handige extra expertise.

Blij met mezelf en met m'n bedrijf

Het werkte 🙂 Ik coachte ondernemers, bouwde regelmatig een website erbij, werd coach bij de Startversneller en leefde nog lang en gelukkig 🙂

Oh nee, het verhaal is nog niet klaar. In mijn trajecten merkte ik telkens weer dat de persoonlijke hobbels en valkuilen van ondernemers ronduit killing waren voor het plezier en succes van henzelf en hun bedrijf.

Dat herkende ik natuurlijk van mezelf. Been there done that. Het niet geloven in jezelf, het uitstellen en de excuses, de 'waarheden' in je hoofd die helemaal niet klopten.

Ik zag wat ondernemers deden, hoe ze zichzelf saboteerden en hoe ze daarin konden veranderen. Mijn hart ging daar sneller van kloppen en ik besloot me alleen nog daarop te gaan richten. En dat is wat ik sindsdien met veel plezier doe 🙂

 

Missy-7

Wat handig is om over mij te weten

 • Ik ben snel, voel haarscherp aan waar de schoen wringt en wat er nodig is;

 • Ik ben direct maar pak de soms confronterende waarheid vaak als een cadeautje in, zodat mijn klanten er tòch blij mee zijn;

 • Klanten zeggen door mijn geloof in hen moed en zelfvertrouwen te krijgen om stappen te zetten waarvan ze nooit gedacht hadden dat ze die zouden zetten.

Mijn visie

Een blokkade in jezelf betekent een blokkade in je bedrijf. Simple as that.
Ondernemen is 'eerst naar binnen, dan naar buiten'.

Zullen we dat samen gaan doen?

 

Fieke Veldhuis

Fieke Veldhuis

Enorm bedankt voor jouw coaching en support, het voelt als een reis die we samen gemaakt hebben. Ik heb jou als steun en liefdevolle gids ervaren tijdens het traject. Jouw onbevooroordeelde houding gaf mij de ruimte en het vertrouwen om in een grotere versie van mijzelf te kunnen groeien. Ik heb genoten van het proces en kan nu ook nog meer genieten van mijn proces en hoe alles zich steeds verder mag ontvouwen.

Nogmaals dank en alle goeds voor jou!

Renate Bouwmeester

Renate Bouwmeester

Yvon heeft mij met haar gestructureerde manier van werken enorm goed geholpen om een mooie basis voor mijn eigen bedrijf neer te zetten. Ik zag soms door de bomen het bos niet meer, ik had zoveel ideeën! Samen hebben we alles gefilterd tot een dienstenpakket waar ik blij van word en waarmee ik iets kan betekenen voor mijn klanten. We hebben o.a. mijn visie, missie en doelgroep bepaald en Yvon heeft me geholpen om wat drempels te laten verdwijnen. Dankjewel voor alle fijne gesprekken, je energie, je inlevingsvermogen en voor het vertrouwen dat je in me hebt! Je bent een lieve coach met veel gevoel voor je medemensen.

Gaan wij (vrijblijvend) kennismaken?

Nog even wat weetjes over mij

 • Als ik eenmaal iets in m'n kop heb, gaat het gebeuren ook (ook als het niet handig is)

 • Ik kan niet lang stilzitten. Uit verveling ben ik daarom tijdens een lange autorit Italiaans gaan leren. Als ik 't gehaald heb mag ik beloning naar Italië.

 • Ik hou van klussen, vriendinnen noemen mij 'de vriendin die alles kan'. Zwaar overdreven natuurlijk, maar ik hou er van om dingen gewoon te proberen;

 • Dus naast het normale kluswerk als behangen, schilderen en lampen ophangen kan ik ook stucen, glas zetten, tegelen en kasten maken. Ben natuurlijk geen professional maar who cares?

 • Ik ben verslaafd aan boeken kopen over zelfontwikkeling en ondernemen. Lees vaak 4 boeken tegelijk, wat overigens meestal niet handig is voor mijn vaak overactieve brein;

 • Ik kan niet zonder hardlopen. Daarnaast word ik blij van mountainbiken, klimmen, surfen en de sporten die ik nog ga uitproberen;

 • Ik word soms moe van mezelf omdat ik zoveel ideeën krijg van alles wat ik zie, hoor en lees.

 • Ik ben een multipotentialist. Ik vind iets leuk tot ik het niet meer leuk vindt; ik móet regelmatig afwisselen en veranderen en aan dingen m'n eigen draai kunnen geven;

 • Ik moet geen M&M's in huis hebben, die gaan onherroepelijk op. 
  (Als je zin hebt een zakje voor me mee te nemen, dan die gele, de peanuts graag)

Joyce Heijnsdijk

Joyce Heijnsdijk

www.jhob.nl

Door de coaching van Yvon kreeg ik meer en meer vertrouwen in mijn bedrijf en in mijn ondernemerschap.

Laten we kennismaken

Ik hoor graag jouw verhaal!

Scroll naar boven