Spring naar content

Zomers reflecteren – 7 vragen

Dit jaar verloopt voor iedereen anders dan anders, dat is een ding wat zeker is. Dat jeweetwelvirus heeft vast ook jou en je bedrijf uitgedaagd en getest op manieren die je niet had kunnen voorzien.

Terugblikken en vooruitkijken

Wat is er gebeurd met alle ideeën en plannen die je aan het begin van 2020 had? Voel je trots omdat je sowieso goeie stappen hebt gezet, jezelf aangenaam verrast hebt en echt gegroeid bent? Of ben je teleurgesteld in jezelf omdat je niet hebt gedaan wat je wilde?

Hoe dan ook, je bent nu halverwege het jaar en er kan nog steeds van alles aan moois gebeuren – zowel met als zonder de effecten van corona.

Wanneer je graag wil dat ‘de tweede helft’ anders wordt, neem dan ergens de komende weken tijd om naar jezelf en je bedrijf te kijken. Het zal je helpen om niet stuurloos met alle winden mee te waaien, maar om die dingen te beïnvloeden waar je ook daadwerkelijk invloed op hebt. Wat je ook wilt dat anders wordt – verandering start bij jou.

Zelf doe ik sinds een paar jaar elke zomer een werkretraite. Dan ga ik een paar dagen even weg van huis en naar een leuke plek. Dat helpt mij om beter te kunnen voelen, te ontdekken wat er in mijn hart leeft en om wat er bovenkomt om te zetten in concrete (actie)plannen.
Ik stel mezelf dan vragen – dat geeft richting en ik weet, als ik mezelf een vraag stel, komt er ook een antwoord ?

7 Vragen om verder te komen met je bedrijf

Ook zin om te bouwen aan jezelf en je bedrijf? Top, dan geef ik je 7 vragen. Jouw antwoorden kunnen bepalend zijn voor hoe jouw tweede helft van dit jaar verloopt. Dus wil je het anders dan het tot nu toe gaat? Beantwoord ze dan én praat er met iemand over, dat helpt om wat je anders wilt doen, ook echt te gaan doen. Van vrijblijvend de leukste dingen bedenken verandert er natuurlijk helemaal niks…

  1. Wat had ik me dit eerste half jaar voorgenomen en is gelukt? Waarom is het gelukt?
  2. Wat had ik me voorgenomen en is niks van terechtgekomen? Waarom niet? 
  3. Welke innerlijke overtuigingen en angsten blijken in mijn ondernemerschap een serieuze belemmering te zijn en moet ik (toch) maar eens mee aan de slag?
  4. Hoe voel ik me als ondernemer en hoe wíl ik me voelen? Wat zou ik anders kunnen doen zodat ik me ook anders ga voelen?
  5. Wat is tot nu toe mijn grootste mislukking en mijn grootste succes en wat kan ik daarvan leren?
  6. Zijn er dingen in mijn bedrijf die ik eigenlijk moet loslaten – al doet dat misschien een beetje zeer?
  7. Wat wil ik dit tweede half jaar echt nog bereiken en hoe ga ik dat concreet aanpakken? Wat kan ik in mijn eentje wel en waarbij heb ik (eigenlijk) hulp nodig?

Lees ze niet alleen even snel, maar stel ze ook aan jezelf en wacht op je eigen antwoorden. Dan zullen ze je helpen jezelf en je bedrijf (nog) beter te managen. Zodat wat jij het liefste wilt, ook daadwerkelijk lukt!

Doe mee met de workshop (Meer) zichtbaar worden

Mocht je jezelf dit jaar tot nu toe vooral onzichtbaar en klein gehouden hebben – wist je al dat ik in september weer de succesvolle workshop ‘(Meer) zichtbaar worden’ geef? Voor ondernemers voor wie dat wel ‘een dingetje’ is en daar eigenlijk wel eens doorheen willen.

Ik ga je helpen stappen te zetten. In 3 uur, voor maar € 49 (ex. btw), met plek voor 8 deelnemers.

Nieuws van de Startversneller

En iets anders. Weet je wat cool is? De Startversneller heeft de mogelijkheden voor coaching uitgebreid. Wanneer je het niet nodig hebt om met iemand je bedrijf vanaf de grond op te zetten, maar wel met allerlei vragen over je bedrijf zit of in specifieke ondernemersskills wilt groeien, kun je ook dat budget van € 1000 krijgen!
Op hun site kun je er alles over lezen en zelf een coach uitzoeken.

Dus kun je nog wel wat hulp gebruiken en wil je spotgoedkoop een coachtraject bij mij of een andere ondernemerscoach doen? Laat deze bijzondere kans dan niet liggen!

Gepubliceerd in

Laat een reactie achter

Missy-2

Mis nooit meer een blog

Ontvang gratis de Happely Update met blogs, tips, nieuws en aanbiedingen direct in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis downloads

Scroll naar boven